Zprávy

XXVI. Slavnosti bratrství Čechů a Slováků na Velké Javořině

„Tak přátelské vztahy, jaké mají Češi a Slováci, nemají žádné národy na světě.“ 29.7.2018 Poslední červencový víkend se nesl v duchu přátelství Čechů a Slováků na Velké Javořině. „Tak přátelské vztahy, jaké mají Češi a Slováci, nemají žádné národy na světě.“

V sobotu jsme absolvovali výšlap od Kamenné boudy u obce Strání na Velkou Javořinu. Účastnili se předsedové České a Slovenské sněmovny a poslanci. Tůra byla velmi příjemná, plná přátelských rozhovorů. Velmi kladně hodnotím přístup všech účastníků, pro něž přátelství právě našich národů není lhostejné a aktivně tyto vztahy prohlubují.

Na Velké javořině jsme položili k památníku kytice za oba parlamenty, byla odhalena památeční deska ke stému výročí založení Československa.

V neděli již Javořinu zaplnili zástupy Čechů, Slováků, Moravanů a Slezanů. Tito všichni si přišli připomenout úžasně přátelský vztah vzájemné pospolitosti. Stovky lidí, kteří se na nejvyšší kopec Bílých Karpat dopravily autobusy, na kole, případně pěšky, zareagovaly bouřlivým potleskem na slova, která několikrát zazněla v úvodních projevech: „Tak přátelské vztahy, jaké mají Češi a Slováci, nemají žádné národy na světě.“
Pro mě osobně je velmi důležité si neustále připomínat a prohlubovat vzájemný vztah se sousedním Slovenskem. Těším se zase příště.
Podívejte se na pár momentek zde.

Přidáno: 22. 05. 2019

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.