Zprávy

Výborový týden poslance

17. 3. 2018 Týden poslance není o "sezení" v jednacím sále sněmovny.

Ten aktuální byl "výborový". Konečně možnost pracovat, komunikovat, získávat poznatky a setkávat se s odborníky se zkušenostmi z praxe. 
V pondělí jsem absolvoval schůzky s občany ve své poslanecké kanceláři ve Zlíně a bylo fajn potkat lidi, kteří chtějí řešit reálné problémy, s nimiž samozřejmě vždy pomůžu nebo požádám své kolegy, kteří pracují v příslušných výborech.Úterek jsem zahájil účastí na workshopu "Jak řešit porozvodovou péči o děti". Zde jsem vyslechl mnoho příběhů a zkušeností jak z řad rodičů, právníků i odborníků v této oblasti. Velmi zajímavá zjištění, jak se dnes u soudů rozhoduje "v zájmu dítěte". Pokračoval jsem na podvýboru pro  IT a dávkové systémy, kde jsme si stanovili hlavní body k řešení. Je pro nás velmi důležité, aby byl zdárně a včas dokončen projekt eNeschopenka, ale také je třeba se věnovat všem IT systémům Ministerstvo práce a sociálních věcí. Pokračoval jsem na Petičním výboru, kde se ve veřejném jednání projednávaly souběžně petice pro zmírnění  "protikuřáckého zákona" a petice za zachování "protikuřáckého zákona", dost dobré...Ve středu jsem absolvoval mediální školení. Je potřeba se neustále doškolovat. Odpoledne jsem byl na velmi zajímavé debatě, pořádané organizací SANANIM, "Drogy pod lavicí". Bylo to jen dvě hodiny, já bych vydržel do rána. Tomuto se fakt chci a budu věnovat, nejen pro to, že mám sám děti.

 

Čtvrtek byl ve znamení GIBS, měl jsem bezpečnostní výbor. Vše začalo v docela příjemné atmosféře. Odvolili se členové a předsedové podvýborů, kde jsem byl zvolen jako člen podvýboru pro policii. Následoval očekávaný bod, "Situace ve vedení Generální inspekce bezpečnostních sborů". Naším úkolem bylo vyslechnout, ne soudit či "pískat". Bohužel již od začátku byly pokusy o znemožnění slyšení z různých formálních a procesních důvodů, které byly následně vyvráceny. Měl jsem osobně i problém s nedůrazným vedením výboru a samozřejmě díky tomu, i s vzniklými situacemi. Byli jsme díky původní žádosti plukovníka Murína o slyšení vtaženi do naprosto nevhodného "řešení" celé situace. Dohodli jsme se na "bobříkovi mlčení", tak o obsahu samozřejmě nepíšu a nemluvím. Doufám, že to tak mají všichni členové a členka. Odpoledne kolegyně z Komise pro rodinu pořádaly seminář „Náhradní rodinná a institucionální péče v praxi“. Opět informace od lidí z OSPODu, pěstounů, krajů, ústavů... Další náměty na zvýšenou pozornost a snahu o změnu k lepším podmínkám pro DĚTI. Večer jsem se ještě neoficiálně potkal s pár účastníky předešlého semináře, abych získal ještě více informací.
Pátek a kancelář. "Konečně" čas na vyřízení pošty, mailů, přípravy pozměňovacích návrhů a zpravodajské zprávy. Prostě office.
Sobota je ve znamení setkání a jednání poslanců a Výboru HNUTÍ ANO. Bavíme se hlavně o vyjednávání o vládě a dalším vývoji. Je fajn si vyměnit názory, zkušenosti a postoje.

Přidáno: 22. 05. 2019

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.