Zprávy

Sportování dětí si zaslouží podporu, Novák pomáhá peticí

Do debaty o využívání osvětlení hřiště s umělou trávou ve Zlíně - Pasekách se znovu vložil i Marek Novák, inicioval petici na podporu dětí.

Část místních obyvatel si totiž stěžuje na to, že jim nově vybudované osvětlení vadí. Díky němu však mohou děti na umělé trávě trénovat i v zimě. Přestože v letních měsících není využití světel nijak intenzivní, spor pokračuje. Půjde totiž o to, zda mladí sportovci budou mít dobré podmínky i další podzim a zimu. Marek Novák proto také jako místopředseda místního fotbalového klubu SK Zlín 1931 inicioval petici, která má podpořit sportování zhruba 140ti dětí a mladých sportovců a je opakem petice za omezení provozu hřiště. 
„Vyslovujeme nesouhlas s peticí, která má za cíl omezit využití hřiště. Díky světlu může na hřišti v zimním období trénovat zhruba 120 dětí od 6 do 15 let a 20 dorostenců od 16 do 19 let. Samozřejmě zde máme i celek mužů, jelikož je pro nás důležité, aby měli dorostenci v kritickém věku možnost se sportem pokračovat. Hřiště je v provozu vždy do 20:30 hodin, následně se světla zhasínají a areál je nejpozději ve 21 hodin prázdný,“ argumentuje kromě jiného v petici poslanec Novák. Zároveň zdůrazňuje, že vytváření podmínek pro aktivní trávení volného času pro děti a mladé je nejlepší prevencí proti užívání drog, alkoholu a jiným sociálně patologickým jevům.
"Věřím, že i společně se zlínskou radnicí, která osvětlení vybudovala, najdeme způsob, jak provoz zachovat a děti neomezit a přitom vyjít vstříc těm požadavkům, které jsou rozumné," řekl Marek Novák.

 

Přidáno: 25. 05. 2020

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.