Zprávy

Sdílejme platformu „Spojujeme Česko“, může pomáhat

Platforma Spojujeme Česko, kterou spolu s dalšími subjekty vytvořilo ministerstvo průmyslu a obchodu, může pomoci firmám i lidem, potřebuje sdílet.

„Podnikatelé mají přímou cestu k vládním zakázkám i dalším zájemcům v oblasti zboží ve vztahu k současné pandemii Covid-19, v médiích o tom moc nečteme, tak informace sdílejme,“ uvedl poslanec Marek Novák. Ministerstvo průmyslu a obchodu ve spolupráci s agenturou CzechInvest vytvořilo a dále rozvíjí platformu SPOJUJEME ČESKO. Spolupracují na ní s Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ministerstvo obrany České republiky, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Ministerstvo dopravy, Úřad vlády ČR, CzechTrade, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Česko.Digital, řadou odborníků na open data, univerzitami, komunitami aj. Aktuálně je s ní mimo jiné spojena speciální informační linka 1212, systém Microsoft Teams pro on-line komunikaci zaměstnanců, chatboti na webu ministerstva zdravotnictví či ministerstva průmyslu a obchodu, aktivita Data proti COVID, díky níž se během jednoho dne mezi lidmi vybralo 10 milionů korun na plicní ventilátory, služba Nakup bezpečně, která má zlepšit zásobování obyvatel potravinami a mnoho dalších.
 Více zde:
 https://www.mpo.cz/cz/rozcestnik/pro-media/tiskove-zpravy/spojujeme-cesko-zvladnout-pandemii-koronaviru-pomahaji-inovace-a-moderni-technologie---253731/
 
 

Přidáno: 06. 04. 2020

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.