Zprávy

Protidrogový vlak napříč Evropu bude opět naplněn

Dvě stovky lidí, kterým není lhostejná budoucnost mladé generace, se 11. dubna 2019 sešly v poslanecké sněmovně. Uskutečnila se zde mezinárodní konference REVOLUTION TRAIN - PREVENCE 2.0. Akce se konala pod záštitou poslance Marka Nováka, který v úvodním slovu zdůraznil, jak je důležité najít společnou cestu k řešení problematiky závislostí.

Cílem konference bylo spojit síly všech zúčastněných - zástupců obcí a krajů, představitelů policejních složek, neziskových organizací či pedagogů, odborníků na drogovou problematiku a zástupců soukromého sektoru ze čtyř zemí. Zájem předčil očekávání pořadatelů. Polovina účastníků konference byli odborníci na drogovou problematiku ze zahraničí. Protidrogový vlak letos zavítá do více než 90 měst od Hamburku po Košice a zájem o český projekt stále sílí. Protidrogový vlak se stává účinným evropským nástrojem primární protidrogové prevence.
Již nyní je zřejmé, že i v roce 2020 bude maximální kapacita vlaku naplněna. Města a organizace se rozhodly spojit síly a společně pracovat na Verzi 2.0. První fáze odstartuje letos na podzim. Bude natočen nový film s novým příběhem smrtelně nebezpečné závislosti, budou připraveny nové návazné programy a vytvořeny aplikace i strategie pro sociální sítě. Film bude natáčen v Německu, v Česku a na Slovensku za asistence místních odborníků.

Za 3 roky provozu navštívilo vlak REVOLUTION TRAIN 110 tisíc návštěvníků ve 110 městech, 4 státech. Jen návštěvníků z Německa bylo víc než 30 tisíc a ze Slovenska 10 tisíc.

V dětech, učitelích i rodičích vlak budí silné emoce a díky tomu se účastníkům programu vryje hluboko do paměti. Jak dokládá zkušenost spolupracovnice organizace DIAKONIE Luisy Eichhorn. Jednoho z žáků se zeptala, co si pamatuje z programu REVOLUTION TRAIN, odpověděl bez zaváhání: „Vlastně všechno, protože je to jako píseň, která ti neustále zní v hlavě."

Přidáno: 09. 04. 2019

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.