Zprávy

Pojmenujme fotbalové hřiště po zesnulém Jaroslavu Švachovi

Žádost o přejmenování fotbalového hřiště Zlín – Paseky na „Areál Jaroslava Švacha“ předal Marek Novák dnes primátorovi Zlína Jiřímu Korcovi.

Novák, člen vedení klubu, žádost odůvodnil tím, že Jaroslav Švach, který náhle zemřel v květnu tohoto roku, v minulosti jako šéftrenér zastřešoval fotbalový klub SK Zlín 1931. Ten v areálu dlouhodobě působí a Švach svým jedinečným působením přitáhl k fotbalu a sportu vůbec celou jednu generaci mládeže. Pod jeho vedením měla možnost vyrůst celá řada nezpochybnitelných fotbalových talentů. 
„V šatně našeho klubu a v našich srdcích zůstane navždy prázdné místo naplněné vzpomínkami na nenahraditelného kamaráda. Budou na něj navždy vzpomínat kolegové z klubu, spoluhráči, žáci, fanoušci, sportovci a široká veřejnost. Navazovat na jeho obětavou práci s mládeží bude pro jeho nástupce velká výzva. Svým svěřencům a kolegům byl oporou, inspirací i vzorem,“ řekl Marek Novák.
Poslanec Novák také sdělil, že jak vedení klubu SK Zlín 1931, tak Fotbalový klub Zlín, z.s. i zástupce rodiny Patrik Švach (syn Jaroslava), souhlasí s navrženým záměrem.

 


 

Přidáno: 03. 08. 2020

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.