Zprávy

Mám rád fotbal a mám k tomu řadu dobrých důvodů

Proč mám rád fotbal, proč vzdávám hold Jardovi Švachovi, proč chci regionální akademii, a co vlastně ve fotbale dělám?

K fotbalu mě nepřivedla kariéra hráče, ale mé děti. Mám rád všechny sporty a moc mě těší, když vidím, jak se děti baví sportem, rozvíjejí své dovednosti a učí se pracovat v týmu. Neflákaji se, mají rozumnou výplň volného času a přirozeně se učí disciplíně.
V našem klubu SK Zlín 1931 jsem předsedou výkonného výboru, samozřejmě bez nároku na honorář. Výsledky mě naplňují víc než finanční odměna. Máme skvělý tým trenérů ale hlavně spokojené děti a velmi dobré výsledky.
Letos 2.října slavíme již 90 let fotbalu na našem plácku. Ten jsme nedávno pojmenovali po výborném hráči a trenérovi Jaroslavui Švachovi. Jarda byl skvělý chlap a odvedl pro nás vynikající trenérskou a metodickou práci, čímž nás nejen posunul do vyšší kvality, ale v té době v podstatě vytáhl celý klub z blížícího se úpadku. Udělalo mi velkou radost, že se mi tento projev pocty Jardovi podařilo zrealizovat.
Historie klubu je dlouhá a ne vždy bylo dobře. Před námi zde působila celá řada nadšenců, kteří pracovali především pro děti.
V rámci spolupráce s ligovým FC Fastav Zlin zastupuji náš klub jako člen výkonného výboru mládeže. Je fajn, že můžu spolupráci právě těchto dvou klubů aktivně podporovat a podílet se na prolínání talentované mládeže, ale i hraní pro radost, protože z každého prostě reprezentant být nemůže.
Mým cílem je pomoci rozjet ve Zlínském kraji fotbalovou akademii, v níž bychom byli schopni rozvíjet největší fotbalové talenty. Mrzí mě, že se naše dva ligové celky FC Fastav a FC Slovácko nedokáží domluvit a vlastně tomuto projektu spíše brání. Věřím, že se nám to nakonec povede, protože tady nejde o kluby, ale především o děti, které by měly mnohem větší šanci ve fotbalové kariéře. Mým cílem bude vždy rozvíjet talenty, které budou náš kraj reprezentovat, budou na něj hrdí a dělat mu čest. Máme zde mnoho šikovných dětí, které si tuto šanci zaslouží.
Mrzí mě, že když se řekne fotbal, tak každý vidí uplácení rozhodčích a podvody. Můžu všechny ujistit, že takto to není. U nás ani nikdy nic takového nebude. Hrajeme fér hru a pokud prohrajeme, je to motivace, jak se zlepšit a posunout dál.
Mé děti vyrostly a já jsem rád že se stále věnují sportu. Se starším synem jsem si podle fotbalových přátel splnil sen každého fotbalisty, když jsme spolu v jednom týmu odehráli soutěžní utkání a k tomu ještě vítězně. Uvidíme, zda se ještě spolu na hřišti potkáme, protože mě už to víc sluší jako funkcionáři. Navíc se dal na dráhu rozhodčího a já mu v tom samozřejmě fandím. V této pozici to totiž není jednoduché, což si řvoucí fanoušci mnohdy neuvědomí. Ale i právě za fandy našeho klubu, kteří nás chodí pravidelně povzbuzovat, jsem moc rád. Bez nich to taky nejde.
I když mé děti časem s aktivním sportem skončí, budu v práci rozhodně dál pokračovat, má to totiž smysl.

Přidáno: 25. 08. 2021

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.