Zprávy

Expertní skupina k zákonu o drogách už poprvé jednala

Expertní skupina, kterou k projednávání zákona o návykových látkách sestavil Marek Novák, projednala materiály, o nichž mají poslanci rozhodovat.

Zabývala se principy dokumentů, předložených v této věci k projednání v Poslanecké sněmovně. „Tato skupina odborníků i zástupců veřejnosti si klade za úkol zabránit tomu, aby se v rámci přijímání zákona cokoliv podstatného ztratilo nebo zpolitizovalo. Expertní skupina řešila věcné argumenty k přijetí novely a chce zabránit politickým a lobbystickým tlakům, které by rozvolnily text této potřebné novely,“ uvedl zakladatel skupiny poslanec Marek Novák. Podle něj jde především o vyřešení dvou základních věcí: „Dostupné léčivé konopí za přijatelnou cenu. Zároveň ale tato úprava musí zapadat do celkového zákonodárného rámce.“ 
Vzhledem k tomu, že se předpokládá projednání obou novel v prvním čtení na říjnové schůzi Sněmovny, shromáždí Expertní skupina do poloviny října odborná stanoviska a argumenty pro další projednání ve výborech. Další jednání je naplánováno na 3. listopadu letošního roku.
 

Přidáno: 07. 10. 2020

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.