Zprávy

Den věnovaný sociálním službám a potřebám seniorů

Setkání s krajským předsedou seniorů ve Zlínském kraji, návštěva Alzheimer centra ve Zlíně nebo Azylového zařízení a nízkoprahového denního centra pro osoby bez přístřeší.

To byly hlavními body programu poslance Marka Nováka při jeho poslaneckém pondělku 3. června v regionu. „S předsedou seniorů jsme debatovali o „spravedlivých důchodech“, bylo to moc zajímavé. V Alzheimer centru ve Zlíně jsem byl velmi mile překvapen úrovní péče a přístupem personálu k 161 klientům. Nejvíce mě ale nadchlo prolínání generací, kdy děti zaměstnanců z dětské skupiny Broučci chodí mezi seniory, což přináší nejen oboustrannou radost, ale i mezigenerační respekt. Mrzí mě, že Zlínský kraj odmítá zařadit centrum do sítě sociálních služeb. Město Zlín naopak zaslouží za podporu velký dík,“ uvedl Marek Novák.
Návštěva Azylového zařízení a nízkoprahového denního centra pro osoby bez přístřeší byla zase inspirující v otázce stárnutí bezdomovců a řešení jejich životních potřeb. „Rozhodně se pokusím pomoci s neutěšeným stavem zázemí,“ potvrdil Novák.

 

 

Přidáno: 11. 06. 2019

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.